Vântul puternic a închis pârtii, a rupt crengi și a smuls bucăți din acoperișuri

15 ianuarie 2022, 18:00

În prima zi de weekend, gondola Sinaia a pornit cu întârziere. Aseară, la cota 1400, vântul care a suflat și cu 150 km la oră a rupt cablurile de alimentare a instalației. Mai sus, până la cota 2000, domeniul schiabil a rămas închis.

Unii dintre turiștii veniți la Sinaia s-au mulțumit doar cu pârtia pentru începători.

Dornici să alunece pe schiuri, mulți turiști s-au orientat spre Poiana Brașov. Zona din apropierea pârtiilor a fost un adevărat furnicar.

Vântul puternic a lăsat fără curent peste o mie de case din mai multe localități prahovene.

Probleme au fost și în Moldova, vizată de un cod galben de vânt puternic. În Botoșani și Iași rafalele cu viteze și de 80 km/h au adus numeroase obiecte pe șosele. Angajații de la Drumuri au intervenit pentru a înlătura crengi rupte, panouri rutiere căzute și chiar porțiuni de acoperiș purtate de vântul puternic. Codul de vreme rea expiră la ora 20. Însă vântul nu se retrage de tot din tabloul de iarnă.

RAUL ILEA, ANM: Vântul va sufla slab şi moderat, dar ceva intensificări vor fi în a doua parte a intervalului, mai exact noaptea, şi în a doua parte a nopţii, cu precădere în zona montană, cu viteze mai mari pe creste, dar la viteze mai mici şi în partea de sud-vest, sud-est şi de centru a ţării.

Vântul va continua să sufle cu putere și luni, atunci când în zonele montane înalte sunt așteptate rafale și de 100 km la oră.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite