Vântul puternic a dat peste cap planurile turiștilor aflaţi la munte. Mai multe persoane au fost coborâte cu scara din telescaun

30 ianuarie 2022, 18:36

La Straja, în județul Hunedoara, 30 de turiști au fost coborâți cu scară din telescaun, după ce instalația s-a stricat, iar oamenii au rămas blocați deasupra pârtiei. Câteva zeci de minute a durat întreagă operațiune, până când, rând pe rând, toate persoanele au fost aduse pe sol. De vină a fost releul instalației care s-a stricat. După reparații, telescaunul a rămas însă oprit. De dată această din cauza vântului, care a atins la rafale chiar și 100 de kilometri la ora.

În Brașov, tot vântul a fost cel care a creat probleme. Dimineață, a fost făcută o proba la telescaunul care urcă până pe partea de sus a masivului Postăvaru. Dar, din cauza condițiilor meteo, a fost luată decizia că toate instalațiile de transport pe cablu să rămână oprite.

Așa că singurele care au funcționat au fost teleschiurile de la baza muntelui, care deservesc pârtiile Bradul și Stadion, pentru începători, unde vântul nu suflă atât de tare.

Nu s-a putut schia nici în Masivul Bucegi. La Sinaia, de exemplu, vântul a atins 80 de kilometri pe ora, viscolind zăpadă și reducând vizibilitatea. Așa că, toate instalațiile de la cota 2000, au rămas oprite.

Zona montană se află, până mâine dimineaţă, sub avertizare de cod portocaliu de viscol puternic şi ninsori abundente, valabil pentru zonele înalte, la peste 1600 de metri. Vântul va atinge, la rafale, chiar și 140 de kilometri la oră. Este în vigoare și un cod galben de vânt puternic, care vizează mare parte din teritoriul țării: nordul, centrul, sudul și partea de vest. Vântul va continuă să aibă intensificări și pe parcursul zilei de luni.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite