Vântul puternic și zăpada viscolită au creat probleme în mai multe județe. Drumuri cu circulație întreruptă sau îngreunată, copaci căzuți pe șosele, sute de localități fără energie electrică

Viscolul a pus probleme deosebite in județele Suceava, Neamț și Bacău. Pe drumuri se circula cu dificultate, copacii căzuți pe calea ferată au întrerupt traficul feroviar, zeci de localități nu sunt alimentate cu energie electrică, iar în Bacău, furnizarea apei se face cu restricție. Vântul puternic și zăpada viscolită au paralizat județele Brăila și Buzău.

06 Februarie 2020, 08:53 (actualizat 06 Februarie 2020, 16:06) Știrile TVR |
Situația în Brăila și Bacău, la ora 15
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Județul Brăila fost închis miercuri la ora 22.00, când a intrat în vigoare atenționarea Cod roșu. Circulația a fost restricționată pe toate drumurile naționale și județene. Joi la ora 15.00,  județul  a ieșit și de sub codul portocaliu. Drumul european 581, cel care face legătura cu A2 rămâne închis.

La Galați, aflat sub cod portocaliu, șoferii care au vrut să ajungă în județul vecin, au fost întorși din drum și sfătuiți să se adăpostească.

Mii de oameni au rămas fără curent miercuri seară în județele Galați și Brăila din cauza vântului puternic care a distrus rețelele de energie electrică.

La Buzău, vântul s-a întețit după ora 18, când a intrat în vigoare Codul portocaliu. Mai multe acoperișuri din Buzau și Râmnicu Sărat au fost luate pe sus, iar o decorațiune de iarnă a aruncată dintr-un rond de la ieșirea din oraș pe o bandă de circulație. La o fermă din Râmnicu Sărat, acoperișul unor adăposturi de animale s-a prăbușit peste 150 de oi.  18 localități au rămas fără curent electric din cauza vântului.

La ieșirea din Buzău către Brăila, balustrada unui pod care traversează o cale ferată industrială s-a desprins și a căzut pe un trotuar.

 

În Ialomița (cod roșu) și Vrancea (cod portocaliu), mai multe mașini, inclusiv microbuze, au fost blocate în trafic și au avut nevoie de intervenția echipelor de la ISU.  În Ialomița, pe un drum județean a rămas înzăpezit un echipaj al Poliției a rămas înzăpezit.

Ialomița este județul cel mai puternic lovit de viscol, din Bărăgan. Joi la ora 14.00, erau 44 de localități cu peste 40 de mii de abonați care nu energie electrică.  Angajații regiei intervin, fără spor însă din cauza vântului care viscolește.

Nu a nins foarte mult, însă viscolul a bătut cu putere. În anumite zone vântul a depășit la rafala 100 de kilometri la oră. Drumurile au fost închise peste noapte însă se redeschid treptat.

Sub cod portocaliu se află și județul Constanța. Mai multe școli sunt închise, iar pe mai multe drumuri se circulă cu dificultate. Zeci de mașini au rămas blocate, inclusiv o ambulanță. DN 2 A este închis între Ovidiu și Hârșova. Mașinile așteaptă să tranziteze zonă. Autoritățile au decis și închiderea drumurilor județene către 2A.

Vântul a smuls câteva acoperișuri. În 40 de localități este întreruptă energia electrică. Aceeași situație este și în Tulcea, unde peste 70 de localități nu au energie electrică și se circulă cu dificultate.

Prăpăd în Argeș din cauza vântului extrem de puternic. Copaci căzuți peste case, acoperișuri luate de vânt, drumuri blocate de arbori smulși din pământ și localități întregi fără curent electric. În comuna Albeștii de Muscel 200 de hectare de pădure au fost puse la pământ.

Biserica și școala au rămas fără acoperiș. Elevii vor rămâne acasă pe perioada nedeterminată, până când se vor găsi fonduri pentru repararea clădirii. În total, cursurile au fost suspendate în 40 de școli din nordul județului Argeș din cauza vremii.

 

La Suceava, doua trenuri Interregio au fost întârziate și traficul feroviar întrerupt, după ce mai mulți copaci au căzut pe linia ferată, în Zona Coșna. Se circulă destul de greu pe drumul către Rădăuți-Siret și sunt blocaje în trafic din cauza tirurilor echipate necorespunzător

În Neamț, viscolul este foarte puternic si peste 10 localități au rămas fără curent electric. Circulația autovehiculelor este foarte dificilă din cauza vizibilității reduse.

Câteva autoturisme care mergeau pe ruta Girov-Hanu Ancuței au ieșit în decor.

Echipele de deszăpezire au patrulat, în special în zona de deal a județului, între Piatra Neamț și Roman. La ieșirea din județul Neamț spre Harghita, drumul a fost blocat de câțiva arbori căzuți pe carosabil. Echipele de muncitori au degajat copacii, iar traficul a fost reluat.

În județul Bacău au fost arbori căzuți pe șosea, iar echipele de la ISU au intervenit în Moinești și în apropiere de Oituz. Vântul puternic a întrerupt alimentarea cu energie electrică a Stației de Pompare a apei care alimentează orașul Bacău. Din această cauză, în Bacău s-au impus restricții la furnizarea apei.

Școlile sunt închise în Ialomița, Călărași, Brăila, Tulcea, Buzău și Vrancea.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 19°C
IASI 13°C 8°C
CLUJ 12°C 15°C
CONSTANTA 18°C 20°C
CRAIOVA 13°C 15°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI