Vânt, ploi și vreme rece pentru această perioadă. Porturile de la malul mării au fost închise

17 aprilie 2017, 09:16

În unele zone se semnalază intensificări ale vântului care la rafală ating 55 – 65 de kilometri pe oră. Atenționarea de vânt vizează județele Tulcea, Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași.

Este în vigoare și o informare meteorologică de vreme rece, ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului pentru sudul și sud-estul țării, valabilă de duminică seara și până marți dimineața.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 16 aprilie, ora 22:00 — 18 aprilie, ora 10:00, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei temporar va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși local 15 — 20 de litri/metrul pătrat și, izolat, 30 de litril/metrul pătrat.

Porturi închise din cauza vântului

Vântul puternic a închis şi porturile de la malul mării, chiar de la primele ore ale dimineţii. Nicio navă nu poate intra în porturile Constanța Nord, Constanța Sud-Agigea şi Midia, unde vântul bate cu viteză de 50 de kilometri pe oră.

Valurile ating, în larg, chiar şi 4-5 metri, iar la ţărm 2-3 metri. Porturile vor rămâne închise până când vântul va permite manevrarea navelor în siguranţă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă