Vama Siret a devenit locul de întâlnire pentru familiile ucrainene despărțite de război

4 aprilie 2022, 14:50

De peste o lună, soții Ciobotar din Cernăuți se văd doar în anumite zile, în Vama Siret. El este voluntar în România, la punctul de trecere a graniței, de când a izbucnit războiul, iar ea a rămas acasă, în Cernăuți, împreună cu fiica lor. Le este greu, dar se bucură că sunt în viață. Vitalii a ajuns în România, printr-o întâmplare, cu câteva zile înainte de invadarea Ucrainei. Acum este și refugiat, și voluntar.

Vitalii Ciobotar, refugiat și voluntar: A fost atât de greu, credeți-mă. Este foarte greu. Stăm despărțiți pentru că știu că este nevoie de mine aici, iar ea trebuie să rămână acolo, în Cernăuți. Eu sunt voluntar aici. Ea încearcă să fie de ajutor acolo, în Cernăuți. Este greu, dar aceasta este misiunea noastră acum. Sperăm ca acest război să se termine chiar astăzi, cel târziu mâine. Este teribil. Foarte mulți oameni mor, pentru ce?

Anna Ciobotar, soția lui Vitalii: Am un loc de muncă acolo (n.red.- în Cernăuți). Cred că voi fi în siguranță în Cernăuți. Deocamdată, acolo e liniște. Există riscuri, desigur. În fiecare zi se aud sirene și este înfricoșător. Dar este greu să stai departe, fără un loc de muncă, departe de întreaga familie, fără prieteni. Aici sunt oameni buni, dar acasă este mai bine. Mă bucur că soțul meu este în siguranță aici și îi mulțumesc lui Dumnezeu.

La fiecare întâlnire, fiica lor este prezentă.

În ciuda greutăților, cei doi soți sunt deciși să reziste până când războiul se va încheia, iar ei vor reveni la o viață normală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite