VAMA GIURGIU | Cozi kilometrice la ieșirea din țară. Timpii de așteptare sunt de peste o oră

26 mai 2022, 11:51

Cu nervii întinşi la maximum, șoferii care vor să treacă în Bulgaria prin punctul de control din vama Giurgiu așteaptă și câte 6 ore pentru a-și putea continua drumul. De la o oră la alta, numărul tirurilor și camioanelor este tot mai mare, iar polițiștii de frontieră aproape că nu iau pauză.

În jurul prânzului, coloana se întindea pe 6 kilometri. Un șofer din Ucaina nu se aștepta să petreacă atâtea nopți pe drumuri, dar acum are o singură variantă sigură pentru a transporta mărfurile.

În apropierea cozilor nesfârșite, unii șoferi caută un loc umbrit unde se pot odihni. Camioanele care stau sub temperaturi de aproape 30 de grade, s-au transformat în cuptoare.

Și șoferii greci care aduc portocale în România au de înfruntat după fiecare livrare o lungă așteptare la Vama Giurgiu.

Oficial, polițiștii de frontieră anunță că și timpii de așteptare pentru autoturisme au crescut cu 20 de minute. În cazul camioanelor și tirurilor, așteptarea pare fără sfârșit.

În punctul de trecere a frontierei din vama Giurgiu sunt deschise toate cele cinci artere rutiere, atât pe sensul de ieșire cât și pe sensul de intrare în țară. Practic, polițiștii de frontieră muncesc la foc continuu în această perioadă.

Vama Giurgiu a devenit un punct strategic după începerea războiului din Ucraina. Toți transportatorii aleg această rută pentru a ajunge în Grecia, Bulgaria și Turcia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite