Valuri periculoase în sudul litoralului. Un bărbat a dispărut în mare, în zona Olimp. Mulți turiști ignoră steagul roșu și chiar se ceartă cu salvamarii

13 august 2019, 14:12

Mulți turiști fac scandal la malul mării atunci când salvamarii le spun că nu au voie să intre în apă. O fac de fiecare dată când steagul roșu este arborat, ceea ce înseamnă că valurile și curenții puternici le-ar putea curma viața.

Un tânăr de 25 de ani din Târgu Jiu a ignorat pericolul și a dispărut în valuri, în Olimp. Un alt turist a intrat după el în apă, dar nu a reușit să-l salveze.

Din cauza curenților puternici, și salvatorul a fost la un pas să fie înghițit de valuri.

Când au ajuns salvamarii, bărbatul nu era de găsit. Imediat a ajuns și o ambarcațiune ISU cu scafandri militari care au continuat căutările. Trupul tânărului nu a fost găsit.

Între timp, turiștii se revoltau pentru că pe plaja din Olimp nu se afla niciun salvamar, în momentul în care tânărul se îneca.

De multe ori, salvamarii devin victime ale turiștilor. În Eforie Nord, după ce și-a riscat viața înotând mai departe de geamandură, un salvamar a fost bătut de turistul pe care l-a adus la mal.

Agresorul a fost dus la poliție, iar salvamarul a depus o plângere împotriva lui.

Anul acesta, opt persoane și-au pierdut viața în mare, iar una este dispărută. Trei salvamari au fost loviți de turiști.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă