Valul de violență ia amploare în Suedia. Împușcături de stradă în orașul Malmo

13 noiembrie 2019, 12:07

La nici 48 de ore de la un schimb de focuri soldat cu moartea unui adolescent și rănirea altuia în plin centrul orașului, la Malmo a avut loc un nou incident armat. S-au auzit focuri de armă automată, oamenii au luat-o la fugă panicați.

Poliția a găsit o mașină ciuruită de gloanțe și trei sferturi de oră mai târziu, undeva în apropiere a fost descoperit un adolescent cu plăgi împușcate. Poliția spune că e vorba de reglări de conturi între diverse grupări de crimă organizată. În ultimii ani, cartiere întregi din marile orașe ale Suediei au fost luate în stăpânire de grupări criminale formate mai ales din imigranți.

Stefan Lofven, premierul Suediei: „Poliția are nevoie de instrumente mai bune în lupta împotriva criminalității, iar noi le asigurăm. De exemplu, le dăm posibilitatea de a citi comunicațiile criptate. De asemenea, simplificăm procedura de instalare a camerelor de supraveghere.”

Autoritățile promit că iau măsuri – înăsprirea pedepselor pentru o serie de infracțiuni, suplimentarea efectivelor de poliție, și puteri sporite pentru organele de anchetă. Guvernul atrage însă atenția că rezultatele nu se vor vedea imediat și că e nevoie de timp.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite