Valul de căldură persistă și săptămâna aceasta: Coduri galbene și portocalii de caniculă în aproape toată țara

Harta codurilor de caniculă valabilă pentru 25-28 iulie
Harta codurilor de caniculă valabilă pentru 25-28 iulie
25 iulie 2022, 10:44

Între 25 și 28 iulie, este în vigoare un cod galben de caniculă, valabil pentru aproape toată țara, cu excepția județelor Suceava, Neamț, Iași, Botoșani, Harghita și Covasna și a unor părți din județele Mureș, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Constanța și Tulcea.

În intervalul menționat valul de căldură va persista luni (25 iulie) în jumătatea de sud-vest, iar apoi se va extinde din nou în cea mai mare parte a țării. În special în regiunile vestice și sudice disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade, menționează ANM.

Agenția Națională de Meteorologie avertizează că valul de căldură va continua și în următoarea perioadă.

În 26 iulie, intră în vigoare și un cod portocaliu de caniculă, valabil pentru Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului. În aceste regiuni,  valul de căldură se va intensifica. În general, după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37-40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20-22 de grade și, prin urmare, disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, menționează ANM.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă