Dr. Valeriu Gheorghiţă: O persoană infectată după prima doză de vaccin aşteaptă vindecarea şi, la o lună, poate face rapelul

Campanie de vaccinare
Campanie de vaccinare
26 ianuarie 2021, 16:44

„Chiar astăzi am emis o instrucţiune în acest sens. Dacă o persoană este depistată, dacă este diagnosticată cu infecţie SARS-CoV-2 după efectuarea primei doze, evident că se aşteaptă vindecarea bolii şi la un interval de circa o lună de zile se poate efectua rapelul sau se reia schema complet, dacă perioada dintre prima doză şi doza de rapel depăşeşte intervalul de 6 săptămâni, de 42 de zile”, a afirmat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă, întrebat dacă mai este recomandat rapelul în cazul unei persoane care a efectuat prima doză de vaccin şi, ulterior, s-a infectat cu noul coronavirus.

El a explicat că Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA „nu recomandă reluarea schemei complete, doar doza de rapel”.

„În momentul de faţă, comisia ştiinţifică din România pledează pentru reluarea schemei complete, repet, dacă intervalul dintre prima doză şi următoarea depăşeşte cele 6 săptămâni. La acest moment, lucrurile sunt în dezbatere, am cerut un punct de vedere oficial şi de la compania Pfizer, având în vedere că datele de eficacitate la acest moment sunt disponibile pentru administrarea celor două doze. Împreună cu compania Pfizer şi împreună cu comisia ştiinţifică vom lua decizia potrivită, dar, da, se recomandă cel puţin doza de rapel la aceste persoane”, a mai declarat medicul Valeriu Gheorghiţă, citat de Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite