Valeriu Gheorghiță: Persoanele care doresc să se imunizeze cu serul de la AstraZeneca se pot prezenta de vineri, direct la centru, cu cartea de identitate. Este important să aibă o stare de sănătate bună

Liber la vaccinarea cu AstraZeneca. Toţi cei care doresc se pot imuniza cu acest ser dacă merg direct la centrul de vaccinare, fără să mai fie nevoie de programare. Responsabilii de la noi din sănătate au luat această decizie pentru că românii nu se înghesuie la imunizarea cu acest ser, iar mulţi chiar au renunţat la programările iniţiale.

13 Aprilie 2021, 14:24 (actualizat 14 Aprilie 2021, 00:53) |
Astra Zeneca, la liber
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La un centru de imunizare AstraZeneca din Buzău, 5 persoane au venit să se imunizeze imediat după ce au auzit că nu mai au nevoie de programare. Au fost primiți. 680 de doze de vaccin erau disponibile.

În centrele de vaccinare AstraZeneca cei mai mulți vin, însă, doar pentru rapel. Prima doză au făcut-o în urmă cu două luni.

Cum interesul pentru serul AstraZeneca e scăzut, 61 de fluxuri de vaccinare din țară vor fi înlocuite cu Moderna. Însă, în centrele rămase, doritorii vor avea acces rapid, fără programare.

La propunerea coordonatorilor din anumite centre cu AstraZeneca - erau persoane care se prezentau în centre în mod direct pentru a întreba dacă se pot vaccina în centre în care nu erau toate locurile ocupate - și atunci am analizat această posibilitate de a permite celor care se prezintă direct la centrul de vaccinare, desigur pentru centrele de vaccinare cu AstraZeneca, în care nu sunt ocupate toate locurile, în care nu avem liste de așteptare, se pot prezenta direct persoanele pentru vaccinare, având asupra lor cartea de identitate, este important să fie cu o stare de sănătate bună. Această posibilitate va fi implementată, foarte probabil, de la sfârșitul acestei săptămâni, de vineri, pentru a ne asigra că există un număr suficient de doze, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Medicul a mai spus că: au fost deschise 30 de cabinete noi cu vaccinul de la compania AstraZeneca, în mod deosebit, în localtățile care au centre cu vaccinare cu liste de așteptare pe acest tip de vaccin. De astăzi, au fost deschise și au devenit operaționale 144 de cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la compania Pfizer, astăzi deja se efectuează vaccinări. Începând cu 19 aprilie vor fi transformate circa 61 de fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca în fluxuri de vaccinare cu Moderna. Din 20 aprilie vor fi deschise 20 de cabinete cu vacin de la Pfizer.

Posibilitatea de a vedea în paltforma de vaccinare timpul de așteptare va fi disponibilă în două zile, cu ajutorul celor de la STS, a mai spus medicul.

România a primit aproape 1.400.000 de doze de vaccin AstraZeneca. Până acum au fost folosite puțin peste 410 mii.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN VACCINARE COVID-19
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 12°C 14°C
CLUJ 11°C 7°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 14°C 12°C
BRASOV 13°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI