Valeriu Gheorghiță: Începând cu 28 ianuarie, programările persoanelor din categoria personalului esențial vor fi decalate cu 10 zile

26 ianuarie 2021, 14:56

Practic vorbim de o decalare cu 10 zile, a spus Valeriu Gheorghiță.  Este vorba despre 35.304 persoane care vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie, prima zi va fi va fi 8 februarie.

Persoanele vor fi anunțate pe email și prin sms, de asemenea modificarea va fi făcută automat din platformă.

Avem un deficit de doze de 117.000, acest deficit este generat în mare parte de faptul că, în săptămâna 18-24 ianuarie, am recepţionat cu circa 51,3% mai puţine doze decât trebuiau să fie alocate, reprezentând, de fapt 93.340 de doze. Ca atare, soluţia noastră pentru continuarea campaniei de vaccinare, fără să afectăm doza de rapel, fără afectăm vaccinarea persoanelor cu boli cronice, fără să afectăm vaccinarea persoanelor cu vârstă peste 65 de ani şi, respectiv, a persoanelor din centrele medico-sociale, din centrele de dializă, persoanele nedeplasabile la domiciliu, va fi următoarea – începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activităţi esenţiale pentru doza I, ceea ce reprezintă 35.304 persoane, vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie, prima zi va fi va fi 8 februarie. Practic, persoanele programate în intervalul 28 ianuarie-11 februarie se translatează cu 10 zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării iniţiale, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, la Palatul Victoria.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi că persoanele care deservesc activităţi esenţiale reprezintă 32,3% din procentul tuturor persoanelor vaccinate în etapa a II-a.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă