Valeriu Gheorghiță, despre tânărul din Vaslui mort la 48 de ore după rapel: E important un triaj medical atent. Sunt pacienți extrem de fragili

23 martie 2021, 15:10

Întrebat de reporterul TVR dacă are în vedere precauții speciale pentru persoanele care fac dializă, după moartea unui tânăr din Vaslui, la 48 de ore după rapel, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat că acești pacienți fac parte din categoria cea mai vulnerabilă, pentru că peste boala renală, de regulă, se adaugă și alte afecțiuni.

”Sunt pacienți extrem de fragili. ESte necesar un triaj medical corect la momentul vaccinării, atât pentru prima, cât și pentru a doua doză, o supraveghere de 15 minute, cum se recomandă. De asemenea, e necesar ca pacienții să își ia tratamentul. Am observat că de obicei pacienții nu sunt foarte compleanți cu tratamentul, există o amânare a tratamentului”, a spus el.

Potrivit lui Gheorghiță, la nivel național sunt aproximativ 13.000 de persoane aflate în evidență pentru hemodializă cronică intermitentă, iar rata de vaccinare în rândul acestor pacienți este de peste 60%.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite