Adina Vălean: România modernizează frontierele cu bani europeni. 1 miliard de euro pentru susţinerea ”culoarelor de solidaritate”

15 noiembrie 2022, 19:34

Culoarele de solidaritate sunt esenţiale pentru exporturile agricole ale Ucrainei, dar şi pentru aprovizionarea acestei ţări cu combustibil şi ajutoare umanitare.

Peste 15 milioane de tone de produse agricole ucrainene au fost exportate până acum pe aceste trasee.

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a explicat într-un interviu, în exclusivitate pentru TVR, cum vor fi investiţi banii aprobaţi de Comisia Europeană.

”250 de milioane pe care Comisia Europeană dorește să le aloce sub formă de granturi, 300 de milioane Banca Europeană de Investiții, 300 de milioane Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Mondială 100 de milioane pentru proiecte în infrastructura în statele de prima linie, România inclusiv, pentru frontiera cu Ucraina și Moldova. Există o listă de proiecte, pe care statele de frontieră le-au pus pe masa Comisiei. Este o listă vie, unele lucruri se întâmplă, altele apar noi. Vorbim de modernizarea punctelor de frontieră, între România și Ucraina, dar și între România și Moldova, vorbim de sporirea capacităților de transbordare a produselor la terminalele feroviare. De asemenea, îmbunătățirea navigabilității, incluzând-o și pe cea de noapte pe brațul Sulina, pentru a crește capacitatea de transport”, ne-a declarat Adina Vălean.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite