Valea Prahovei, coșmarul șoferilor. S-au format coloane kilometrice pe DN1, pe ambele sensuri

2 ianuarie 2019, 13:27

A doua zi din noul an s-a dovedit o piatră de încercare pentru cei care au vrut să profite de vremea frumoasă dar și de ultima zi a minivacanței de Revelion. Pe DN1, șoferii au parcurs distanța dintre București și Sinaia în mai bine de patru ore. Pe tronsonul de pe Valea Prahovei, s-au format coloane pe mai mulți kilometri pe sensul de urcare spre stațiunile montane.

Și pe sensul spre București s-a circulat cu viteza melcului. Coloanele au început chiar după urcarea Timișului, la intrarea în stațiunea Predeal. Nu s-a mers cu mai mult de 40 de kilometri pe oră.

Iar polițiștii i-au sfătuit pe șoferi să aleagă rute alternative, precum DN1 A, spre Cheia sau Braşov – Piteşti – Bucureşti și DN 73 Sinaia – Târgoviște – București.

Pentru a evita accidentele, Ministerul de Interne a mobilizat în această perioadă forțe impresionante.

Poliția Rutieră recomandă șoferilor să respecte semnalizarea rutieră și mai ales să adapteze viteza la condițiile de drum pentru a ajunge la destinație în siguranță.

–––––––––––––––––––––––-

 

La intrarea în București se circulă deocamdată bine, însă pe Valea Prahovei este jale, se circulă bară la bară între Predeal și Comarnic pe sensul de coborâre, mai cu seamă că pe centura orașului Sinaia a fost un accident rutier în care au fost implicate trei mașini și două persoane au fost rănite, a transmis Alexandru Costache, pentru Telejurnal. Poliția estimează că pe după-amiază traficul va fi și mai aglomerat, prin urmare le recomandă șoferilor să folosească rutele ocolitoare clasice, prin Cheia și Târgoviște.

Poliția a scos pe șosele peste 1.400 de polițiști și 270 de radare.

Comisar șef George Grigore, director adjunct al Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române: „Ne așteptăm la intensificarea traficului după orele după-amiezii, vom acționa cu peste 1.400 de polițiști și 270 de radare, pentru a-i tempera pe cei care încalcă regimul legal de viteză. Pe Valea Prahovei vom avea o supraveghere din elicopter. Adresăm rugămintea participanților la trafic să respecte regulile de circulație, pentru a nu fi implicați în evenimente rutiere”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Viscol puternic la munte. Pe foarte puține pârtii se poate schia