Vâlcea. O fetiţă aflată în comă, după un accident rutier, nu a putut fi transportată cu elicoperul. Medicii sunt rezervaţi privind şansele de supravieţuire

29 decembrie 2019, 14:35

Fetița se afla în mașină cu tatăl ei. Acesta băuse și în localitatea Băile Govora a pierdut controlul mașinii, care s-a răsturnat. Pentru că fetița era grav rănită și intrase în comă, medicii de pe ambulanță, care au intervenit la caz, au cerut preluarea copilei cu elicopterul și transferul la București.

Numai că ambulanță nu a reușit să ajungă la timp la Râmnicu Vâlcea, acolo unde aștepta elicopterul. Medicii susțin că intervenția la locul accidentului a durat mult pentru că fetiță a fost resuscitată, iar drumurile erau proaste și aglomerate.

Elicopterul nu putea să aștepte mai mult pentru că trebuia să decoleze înainte de lăsarea întunericului, altfel operațiunea era riscantă atât pentru pacientă, cât și pentru echipajul medical.

Conform reglementărilor, elicopterul SMURD aterizează şi decolează după apusul soarelui doar de pe aeroport, dar la Râmnicu Vâlcea nu este decât un punct de aterizare.

Fetița a ajuns la București, la spitalul Bagdasar Arseni, însă cu o ambulanță. Medicii sunt rezervați în privința șanselor ei de supraviețuire.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite