Vâlcea: Numărul donatorilor de sânge s-a înjumătăţit în luna august. O fundație a inițiat campania „Donează sânge şi viaţa va învinge”

4 septembrie 2020, 08:29

Exemplul a fost urmat și de Centrul de Transfuzii Sanguine Vâlcea care desfășoară în aceste zile campania „Donează sânge şi viaţa va învinge”. Inedită este recompensarea tuturor donatorilor cu cadouri, că semn de recunoştinţă pentru gestul lor umanitar.

Surprizele vin din partea instituţiei, dar şi a mai multor sponsori. În prezent, este mare nevoie de sânge din grupele 01 negativ, 01 pozitiv şi A2 pozitiv, şi de plasmă de la cei care s-au vindecat de COVID-19.

Campania iniţiată de o fundaţie încurajează donarea benevolă, în contextul în care numărul donatorilor de sânge s-a înjumătăţit în luna august. Reprezentanţii centrului apelează la cei care donează frecvent şi sunt înregistraţi în baza de date.

Conducerea Centrului de Transfuzii face apel şi la persoanele care s-au vindecat de COVID-19 să doneze plasmă. Până acum, doar nouă vâlceni s-au prezentat la centru pentru a veni în ajutorul semenilor în pericol. În județul Vâlcea au fost înregistrate peste 1240 de cazuri de COVID-19, iar 300 de persoane au fost declarate vindecate.

Criză de sânge se resimte în toate spitalele din România, iar puţinii donatori din Vâlcea ajută constant inclusiv bolnavi internaţi în unităţi medicale din Bucureşti, Târgu Mureş sau Cluj.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă