Vâlcea are stație proprie de asfalt. Investiția se ridică la aproximativ două milioane de euro

Judeţul Vâlcea nu va mai cumpăra asfalt de la firme private pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor administrate de Consiliul Judeţean. În această săptămână, în Vâlcea a fost inaugurată una dintre cele mai moderne staţii de asfalt din regiunea Olteniei. Investiţia se ridică la aproximativ două milioane de euro şi aparţine Regiei Judeţene Autonomă de Drumuri şi Poduri Vâlcea, singură firmă de stat în domeniul infrastructurii rutiere care mai funcţionează în subordinea unui consiliu judeţean.

17 Noiembrie 2020, 11:28 (actualizat 17 Noiembrie 2020, 16:06) |
Vâlcea are propria stație de asfalt
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Stația de asfalt a fost achiziționată prin leasing de Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea, societate care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean, şi are o capacitate de producţie de 160 de tone de mixtură asfaltică pe oră. Datorită acestei investiţii, Regia nu va mai depinde de firme private atunci când trebuie să execute lucrări de asfaltare pe drumurile judeţene. În plus, firma de stat va deveni la rândul său furnizor de mixtură asfaltică pentru alţi constructori care lucrează pe drumurile din România.

Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea este singură din ţară dintre firmele de stat care au funcţionat în subordinea unui consiliu judeţean care nu a fost privatizată sau închisă după Revoluţie. În acest an, Consiliul Judeţean Vâlcea a alocat 27 de milioane de lei pentru funcţionarea Regiei. Instituţia administrează o reţea de 958 de kilometri de drumuri de interes judeţean, în Vâlcea.

 

 

 

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C -3°C
IASI -4°C -3°C
CLUJ -8°C -8°C
CONSTANTA 1°C -3°C
CRAIOVA -1°C -2°C
BRASOV -6°C -8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI