Val de reclamaţii împotriva părinţilor care şi-au dus copiii la protestele din Piaţa Victoriei. Avocat: Nu se poate vorbi despre infracţiune

15 februarie 2017, 20:35

Deputatul USR Nicuşor Dan a fost reclamat la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului că s-a dus la proteste cu fetiţa lui, de opt luni. Sesizarea a fost făcută de Alexandru Bajdechi, un tânăr care în urmă cu doi ani, a depus la DNA a plângere împotriva ministrului Educaţiei din aceea vreme. Acesta îşi asumă plângerea pe Facebook.

TVR a intrat în posesia răspunsului primit, în care Gabriela Coman, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului îl asigură că este o contravenţie şi spune că a sesizat Ministerul Afacerilor Interne, să cerceteze cazul.

Psohologul Daniela Gheorghe spune că legea 272 din 2004 vorbeşte despre dreptul copiilor la liberă exprimare, la informare, la o opinie, la asociere, la participarea la întâlniri paşnice şi din punct de vedere psihologic a fost un exerciţiu de democraţie, de educaţie civică.

Avocatul Adrian Cuculiş consideră că în nicun caz nu se poate vorbi despre o infracţiune, iar pe partea de contravenţie, dacă s-ar aplica un asemenea proces verbal ar fi desfiinţat în instanţă fără nicio problemă.

Conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului nu a răspuns solicitărilor noastre. A emis însă un comunicat de presă din care reiese că a înregistrat 25 de sesizări din care 19 scrise şi 6 telefonice. Poliţia nu a primit încă sesizările.

Până astăzi, 15 februarie ora 16, la nivelul instituţiei noastre au fost înregistrate 25 de sesizări, din care 19 sesizări scrise şi 6 sesizări telefonice din partea persoanelor fizice. La nivelul celor 39 de Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului care au răspuns până în prezent au fost înregistrate 4 sesizări.

Sursa: Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite