Val de infecții la copii. Camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie sunt pline de micuţi cu forme tot mai agresive de afecțiuni respiratorii

Un val de infecţii care apăreau, de obicei, toamna şi iarna afectează tot mai mulţi copii în miezul verii. Camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie sunt pline de micuţi cu forme tot mai agresive de bronşiolite şi alte probleme cauzate de virusuri şi bacterii.

22 Iulie 2021, 18:08 (actualizat 23 Iulie 2021, 09:02) |

La urgență, la Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului, ajung de patru ori mai mulţi copii faţă de câţi veneau, zilnic, începutul anului.

O fetiță de 3 ani a ajuns a doua oară la camera de gardă, după ce săptămâna trecută medicii au constatat că micuţa luptă cu mai mulți inamici invizibili și agresivi.

La urgență, la Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului din București, medicii văd tot mai mulți copii cu tot felul de infecții virale și bacteriene.

Numărul cazurilor a explodat față de începutul anului.

Dacă aici ajungeau în medie câte 50-60 de cazuri pe zi, acum numărul prezentărilor lor este şi de patru ori mai mare. Cei mai mulţi copii ajung cu probleme care apăreau de obicei toamna şi iarna.

Medicii spun că tot mai mulți copii ajung la spital chiar cu forme mai grave de infecții.

Șef secție ATI, Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului: În Terapie Intensivă e plin. Full. Există patologie foarte serioasă la copii, copii care mor de alte boli decât COVID. Rotavirus, adenovirus, virus interstiţial respirator cu manifestări respiratorii şi digestive. Staţi să vedeţi ce-o să fie la sfârşitul lui august! Nu e vorba numai de COVID, atenţie!

În vacanță cu multe restricţii ridicate, şi adulţii s-au relaxat. Medicii spun că e important să nu renunţăm la mască în spaţiile închise, să păstrăm distanţa, să folosim frecvent apa, săpunul şi dezinfectanţii, şi să ne vaccinăm, mai ales că valul patru al pandemiei este iminent.

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 5°C
IASI 12°C 6°C
CLUJ 8°C 3°C
CONSTANTA 16°C 7°C
CRAIOVA 12°C 5°C
BRASOV 9°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI