Val de indignare în Franţa, unde un cimitir evreiesc din Alsacia a fost profanat

20 februarie 2019, 14:39

Cimitirul din mica localitate alsaciană are aproape 200 de morminte. 80 dintre ele au fost profanate cu zvastici și înscrisuri jignitoare. Comunitatea locală, partidele politice, dar și opinia publică, au condamnat imediat acest act și au cerut pedepsirea vinovaților.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, s-a deplasat imediat la Quatzenheim, unde a stat de vorbă cu membrii comunității și cu reprezentanții autorităților locale.

Emmanuel Macron: „Mai întâi de toate, sunt aici pentru a arăta sprijinul întregii naţiuni, ruşinea noastră de a vedea asta, hotărârea noastră de a fi împreună în aceste momente ca în cele în care suntem răniţi sau unii dintre noi sunt răniţi şi de a spune aici hotărârea mea deplină, hotărârea noastră deplină de a lupta împotriva antisemitismului, indiferent de formele sale.”

Anul trecut, în Franța s-au înregistrat peste 540 de acte antisemite, iar în ultima perioadă autoritățile s-au confruntat cu o creștere a acestora, precum și cu o intensificare a mesajelor de incitare la ură.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite