Val de îmbolnăviri în rândul copiilor: gripă, viroză, COVID-19. Care sunt simptomele în cazul gripei și în cazul infecției cu SARS COV 2

29 martie 2022, 11:47

Tot mai mulți copii ajung la spital cu simptome de răceală, gripă și COVID 19. La unitățile medicale din Capitala și din alte orașe, camerele de gardă s-au aglomerat în ultimele zile.

Unii părinți au reclamat că micii pacienți trebuie să aștepte ore în șir pentru a fi consultați.

Medicii pun valul urias de prezantari la camera de garda, pe seama faptului că s-a renunțat la restricții, inclusiv la masca în interior.

Copiii au revenit la școală și interacționează mai mult între ei. Lipsa măștii favorizează răspândirea virozelor și gripelor.  cei mai multi dintre micuți se prezinta la spital cu afecțiunii respiratorii si digestive

Medicii spun că diferența dintre gripă și infecția cu SARS COV 2 poate fi făcută prin observarea gravității simptomelor și a duratei bolii. În cazul gripei simptomele durează mai multe zile, chiar și cu tratament, în cazul infecției cu SARS COV 2 simptomele durează una sau două zile.

Medicii mai recomandă părinților să nu se prezinte la spital în primele simptome ale bolii, să ia legătura cu medicul de familie so sa urmeze indicațiile acestuia. Părinții trebuie să urmărească starea copilului în episoadele de febră, dacă acesta este cooperant, care este starea s-a generală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Spitalul din Târgu Cărbuneşti, Gorj, ar putea intra în faliment

România, la un pas de epidemie de gripă