Val de frig polar în Europa. În Polonia, temperaturile au coborât la – 42 de grade Celsius

9 ianuarie 2017, 17:16

Temperaturi record de minus 28 de grade Celsius s-au înregistrat la Budapesta şi în mai multe zone din nordul Ungariei. Dunărea, îngheţată pe mai multe porţiuni, întregeşte peisajul de gheaţă.

În Polonia a nins abundent, iar temperaturile foarte scăzute care au urmat au transformat străzile în adevărate patinoare. Cele mai multe decese au fost provocate de accidente rutiere.

DAWID MARCINIAK, şeful poliţiei: „În doar 24 de ore s-au înregistrat 21 de accidente, cu 4 morţi şi 27 de răniţi”.

Valul de frig polar a lovit în plin şi Balcanii. În Macedonia s-au înregistrat MINUS 28 de grade C, iar în Serbia, termometrele au arătat MINUS 33 grade C, navigaţia pe Dunăre a fost oprită.

Temperaturi scăzute se înregistrează şi în Germania, în Cehia, iar în Slovacia situaţia este critică în zona de est.

Ninsorile puternice care s-au abătut asupra Istanbulului au paralizat circulaţia pe drumurile din metropolă şi au dus la anularea a sute de curse aeriene pe cele două aeroporturi internaţionale, iar traficul pe Bosfor a fost întrerupt.

Şi în estul şi nordul Greciei a nins mult. Autorităţile au depus eforturi să menţină situaţia sub control.

YANNIS BOUSOULAS, consilier municipal: „Situaţia este dificilă; a nins neobişnuit de mult. Am avut o noapte grea. Dar am reuşit să degajăm toate arterele”.

Patru zile a nins continuu şi în sudul Italiei, în regiunea Basilicata, unde şcolile şi mai multe instituţii publice au fost închise.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă