Val de frig peste România. Urmează încă o noapte cu temperaturi negative

8 februarie 2020, 17:48

Aproape minus 14 grade au arătat termometrele azi-noapte în Capitală, la stația meteorologică de la Băneasa. În cealaltă parte a orașului, la Filaret, temperaturile au fost mai blÂnde. Au coborât doar până la  minus 7 grade. Gerul nu i-a speriat însă pe bucureșteni.

Frig a fost și în timpul zilei, când temperaturile maxime abia dacă au ajuns la zero la prânz. În rest, au rămas negative.

Gerul a mușcat și mai tare în depresiuni. Cel mai frig a fost noaptea trecută la Întorsura Buzăului, aproape minus 18 grade. Minus 16,4 la Sinaia, minus 16,3 la Păltiniș. Minus 14,7 în Brașov și aproape la fel în Dumbrăveni, în județul Sibiu.

Vremea va fi geroasă și în noaptea care urmează.

În Miercurea Ciuc, temperaturile nocturne au coborât până la minus 13 grade. Departe de minimele care i-au adus faima de pol al frigului din țara noastră. Nu au fost mai puțin de minus 20 de grade Celsius în acest sezon, iar precipitaţiile au fost puține.

De la începutul anului, cel mai frig a fost în 7 ianuarie: minus 17,4 grade. În schimb, la începutul acestei luni, termometrele au arătat 9,2 grade cu plus.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată în luna februarie în Harghita a fost în 1987. La staţia meteo Miercurea Ciuc s-au inregistrat atunci minus 35 de grade Celsius.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite