Val de frig peste capitala Chinei. Minus 19,6 grade Celsius la Beijing, cea mai scăzută temperatură din ultimii 50 de ani

Val de frig la Beijing
Val de frig la Beijing
7 ianuarie 2021, 15:50

Capitala Chinei, cunoscută pentru climatul său extrem, se confruntă de miercuri cu un val de frig uscat venit din nord-vest şi cu rafale de vânt puternice.

Valul de frig urmează să persiste cel puţin până vineri.

Mercurul termometrelor nu urma să depăşească -7 grade Celsius în cursul zilei de joi, fără a perturba însă viaţa metropolei chineze.

Miercuri după-amiază, un grup de pensionari a înotat într-un lac îngheţat aflat într-un parc din Beijing, deşi vântul bătea cu putere şi temperaturile au scăzut la – 12 grade Celsius.

„Apa este rece, dar te simţi bine când ieşi”, a declarat pentru AFP Nie Bing, un bărbat de 60 de ani.

„Cu cât este mai frig, cu atât trebuie să înoţi cu mai multă forţă”, a declarat la rândul său un bărbat de 70 de ani pe nume Zhang.

Pentru a se putea bucura de sportul lor preferat, pe care îl practică zilnic, indiferent de vreme, cei zece pensionari trebuie să spargă gheaţa în bucăţi mari pe care apoi le înlătură pentru a crea o zonă liberă suficient de mare ca să poată înota.

După ce ies din apă, unii se stropesc cu apă caldă şi apoi se îmbracă înainte de a cânta împreună pe mal, admirând în acelaşi timp patinatorii care evoluează puţin mai departe pe lacul îngheţat.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite