Val de frig în Siberia. Localnicii sunt obișnuiți, fac haz de necaz și postează pe internet fotografii inedite

18 ianuarie 2018, 13:22

La concurență cu orașul Verhoyansk din nordul Yakutiei , Oymyakon este  unul dintre cele mai friguroase locuri din Siberia . De fapt, Oymyakon este considerat și Polul Frigului.

Aici, în anul 1926 s-a înregistrat cea mai joasă temepatură de pe glob: de minus 71,2 grade Celsius.

De câteva zile, la Oymyakon s-au instalat temperaturi  constante de minus  60 de grade. Localnicii sunt obișnuiți  cu asemenea geruri. Ce-i drept, lasă pornite mașinile chiar și noaptea, la relanti pentru că dacă le-ar opri, acumulatorii s-ar descărca imediat.

Ca să reziste la ger, localnicii au și o hrană corespunzatoare, bogată în pește și carne. Peștele se mănâncă înghețat, tăiat în fâșii subțiri . Tot ce conține proteină este foarte apreciat în Yakutia. Măruntaiele și  chiar sângele rezultat în urma sacrificării  animalelor  se consumă și ele tot înghețate, fiind considerate delicatese.

Au devenit virale pe internet și fotografiile făcute de  locuitorii din Oymyakon.

Anastasia Gruzdeva  și-a făcut un selfie cu pleoapele pline de promoroacă. În comentariul care însoțește fotografia postată  pe rețelele de socializare, Anastasia scrie că și-a făcut noul look mergând pur și simplu spre  serviciu, timp de 20 de minute, afară, la minus 47 de grade.

O altă fotografie devenită virală pe  internet este cea a balerinei din Yakustk, în parc la minus 41 de grade  celsius.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite