Val de emoţie după moartea unui câine adoptat de la adăpostul Primăriei Arad, unde s-ar fi îmbolnăvit

Mai mulţi arădeni au început un protest cu jucării din pluş, pe care le pun în faţa Primăriei Arad, după moartea unui câine adoptat de la adăpostul municipalităţii, care s-ar fi îmbolnăvit în urma operaţiei de sterilizare făcută în centru.

15 Martie 2021, 16:25 (actualizat 15 Martie 2021, 16:27) |
Val de emoţie după moartea unui câine adoptat de la adăpostul Primăriei Arad

Cazul a devenit viral pe reţelele de socializare, în ultimele zile, după ce o localnică a relatat că a adoptat un câine bolnav de la Adăpostul de Câini al Gospodăririi Comunale Arad - societate finanţată şi aflată sub autoritatea administraţiei locale.

Femeia a relatat că reprezentanţii Adăpostului au refuzat să accepte adopţia înainte de sterilizarea câinelui, deşi arădeanca ar fi dat asigurări că vorbise deja cu un medic veterinar privat pentru a face această procedură în siguranţă. Femeia susţine că, după sterilizarea făcută în centrul municipalităţii, a primit câinele sângerând abundent. Animalul s-ar fi îmbolnăvit pentru că ar fi fost ţinut împreună cu alţi câini, iar rana s-ar fi infectat. După câteva zile, în pofida tratamentelor, câinele Zeus a decedat.

În urma mediatizării cazului pe reţelele sociale, mai mulţi arădeni au iniţiat un protest cu jucării din pluş, pe care le-au aşezat pe o bordură din faţa Primăriei Arad. S-au adunat zeci de căţei din pluş, iar alţi arădeni au aprins lumânări pe care le-au aşezat în formă de inimă, în amintirea lui Zeus.

Iniţiatorii acţiunii cer schimbarea medicului veterinar care conduce adăpostul de câini al municipalităţii.

Acest val de emoţie l-a determinat pe primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, să reacţioneze într-o conferinţă de presă organizată luni, afirmând că este "picătura care a umplut un pahar care era în efervescenţă".

Primarul s-a referit la faptul că, de-a lungul timpului, arădenii au mai semnalat diverse probleme privind modul în care sunt trataţi câinii în adăpostul Gospodăririi Comunale.

"A fost picătura care a umplut un pahar care era în efervescenţă de mai mult timp. Nu întâmplător, chiar în urmă cu o săptămână şi ceva, l-am trimis pe domnul viceprimar într-o vizită inopinată la centrul de pe Calea Bodrogului. (...) Ştim că lucrurile pot fi mult îmbunătăţite, nu avem nici cea mai mică reticenţă la acest lucru", a declarat primarul.

El a spus că va avea întâlniri cu o parte dintre cei care au pus jucării de pluş în faţa instituţiei pe care o conduce, dar şi cu asociaţii de protecţie a animalelor, pentru a căuta soluţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor pentru câinii fără stăpân.

"Căutăm soluţii de a îmbunătăţi situaţia adăpostului. Dacă e necesar să facem cheltuieli suplimentare, cum ar fi dotări şi îmbunătăţirea condiţiilor, ni le vom asuma. Important e să avem cât mai puţine incidente neplăcute", a declarat Bibarţ.

Pe de altă parte, primarul a spus că "nimeni nu poate fi de acord cu existenţa câinilor pe străzile oraşului".

"De aici pornim: dezideratul numărul unu: câinii trebuie luaţi de pe stradă. Paşii următori, pentru a le face o viaţă mai bună, pot fi discutaţi", a încheiat edilul.

Sursa: Agerpres

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 4°C
IASI 2°C 3°C
CLUJ 0°C -1°C
CONSTANTA 4°C 2°C
CRAIOVA 4°C 4°C
BRASOV -2°C -2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI