Val de demisii în PNL după alegerile locale. Orban: Sunt situații în care uneori bate vântul schimbării

30 septembrie 2020, 12:55

Astăzi, în ședința de analiză din cadrul Biroului Executiv al PNL, Ludovic Orban a avut cuvinte grele pentru liderii filialelor care au avut rezultate slabe la aceste alegeri.

Liderii filialelelor cu mai puțin de 27 de procente au fost îndemnați să facă un pas înapoi, săși pună demisia pe masă.

Până acum au fost înregistrate 7 demisii, în funcție cu Nicolae Robu de la Timișoara. Și liderii de la Hunedoara, Buzău, Brăila, Satu Mare, Ialomița, Bacău și-au dat demisia.

„Mă doare sufletul de Brașov, eu fiind brașovean. Pe de altă parte, voința oamenilor asta este. Respect voința oamenilor. Faptul că Nicolae Robu și George Scripcaru au pierdut arată că, cel puțin în ultimii ani, deși au avut realizări remarcabile, dar probabil nu au comunicat bine, să-și prezinte realizările și oamenii au vrut schimbare. Sunt situații în care uneori bate vântul schimbării. Aici a bătut vântul schimbării în mai multe localități”, spune Ludovic Orban.

Președintele PNL a ținut, însă, să precizeze că partidul a câștigat primării precum Giurgiu, Slobozia și Piatra Neamț.

„Deci am avut și noi câștiguri în fiefuri PSD”, continuă Orban.

El mai menționează că le-a spus liderilor liberali că „pregătirea alegerilor locale din 2024 trebuie să înceapă acum”, iar în localitățile unde PNL nu a câștigat primăriile, trebuie identificați alți candidați.

„PNL a reușit victorii cu valoare simbolică împotriva PSD: Vrancea a fost câștigată de candidatul PNL Cătălin Toma. Am reușit să câștigăm județe în care PSD condus în ultimii 30 de ani, județe care au fost ținute în sărăcie. De asemenea, am reușit să câștigăm cel mai mare număr de primari de municipii reședință de județ și, de asemenea, un număr semnificativ de primari de municipii și primari de orașe”, a spus Ludovic Orban, după ședința conducerii PNL.

Orban a spus că președinții organizațiilor care nu au performat și-au dat demisia de onoare, între ei și fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu.

„Sigur că am discutat și în cadrul ședinței și de filialele care nu au obținut performanță. În urma acestei analize, mai mulți președinți de filiale și-au dat demisia de onoare. Este vorba de filialele care au obținut un scor de sub 27%. Filiala Ialomița, filiala Brăila, Hunedoara, Buzău. De asemenea, și-a depus demisia din funcția de președinte domnul fost primar al Timișoarei, Nicolae Robu și președintele PNL Satu Mare”, a spus Orban.

În aceste filiale, Orban a mandatat vicepreședinții organizațiilor regionale, împreună cu secretarul general, să consulte organizațiile, primarii și filialele locale, astfel încât să se poată desemna conducere interimară care să crească performanța partidului pentru alegerile parlamentare.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite