Val de critici privind Codul Penal. Mediul de afaceri: scad investițiile și cresc costurile împrumuturilor externe

4 iulie 2018, 18:47

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat pentru Știrile TVR că Executivul de la Bruxelles va examina dacă modificările la Codurile Penale respectă legislația europeană în domeniul Justiției și poliției.

Purtător de cuvânt al CE: „Nu vom ezita să acționăm atunci când e nevoie să asigurăm compatibilitatea cu tratatul UE”, este avertismentul Comisiei Europene.

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat deja că va ataca la CCR modificările la Codurile Penale.

Klaus Iohannis, președintele României: „Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității și este profund dăunătoare democrației”.

Liviu Dragnea, președintele PSD: „Trebuie să stea la rând, că am înțeles că atacă și ceilalți, din Opoziție”.

Un atac dur a venit și din partea procurorului general. Augustin Lazăr a atras atenția că toți cei 2099 de inculpați pentru abuz în serviciu din ultimii ani vor scăpa, iar prejudiciile de 4 miliarde de lei vor rămâne nerecuperate.

Augustin Lazăr, procurorul general al României: „În mod surprinzător, aparența, acum, este aceea călegile s-ar face după moravurile sau năsavurile inculpaților”.

Camerele de comerț româno-americană, româno-germană, Confederația Patronală Concordia și Romanian Business Leaders au avertizat și asupra consecințelor economice.

„Aceste măsuri și modul în care ele sunt adoptate în mod unilateral erodează credibilitatea României, scad apetitul pentru investiții, cresc costurile pentru împrumuturile din sectoarele public și privat și nu în ultimul rând periclitează stabilitatea macroeconomică obţinută cu mult efort.” (AmCham – AHK – Concordia – RBL)

Modificările controversate la Codul Penal au fost votate azi la limită, cu două voturi peste necesar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă