Val de arestări la Moscova, după o manifestație neautorizată împotriva președintelui Putin. Alerte false cu bombă

6 noiembrie 2017, 10:17

„Artpodgotovka”, o organizație catalogată drept extremistă și interzisă în Rusia, și-a scos adepții în stradă în mai multe orașe.

Liderul mișcării, Veachslav Malțev, care trăiește în exil în Franța, predică „revoluția populară” prin intermediul mitingurilor. De asta a și chemat lumea în stradă pe data de 5 noiembrie, fiind convins că va da jos puterea actuală de la Kremlin printr-o nouă revoluție, similară celei bolșevice din urmă cu un secol.

Adepții lui Maltev aveau de gând să incendieze clădiri administrative și să atace reprezentanții forțelor de ordine. Numai la Moscova au fost arestate 376 de persoane, câteva zeci la Sankt Petersburg, Krasnodar, Krasnoyarsk, Perm și Rostov pe Don. Unele din persoanele arestate aveau asupra lor cuțite, lanțuri și alte obiecte contondente. Li s-au întocmit dosare penale fiind acuzați de extremism și terorism. Spre seară, tensiunea încă plutea în aer la Moscova.

Un nou val de alerte cu bombă s-a abătut peste capitala rusă. Au fost vizate Teatrul Bolshoi, Hotelul Metropol, chiar și magazinul Gum de lângă Piața Roșie. În total, au fost evacuate peste 7 mii de persoane.

Apelurile anonime care avertizau cu privire la amplasarea unor bombe au afectat mai multe centre comerciale și cinematografe nu numai în centru, dar și la periferia Moscovei. Până la urmă, amenințările cu bombă s-au dovedit a fi false. Dacă vor fi prinși, autorii riscă o pedeapsă de până la 3 ani de închisoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite