Vagoane de tren în circulație cu revizii și reparații amânate. Noi reguli adoptate de Ministerul Transporturilor

2 aprilie 2022, 20:33

CFR Călători și operatorii feroviari privați pot să amâne până la 6 luni intrarea vagoanelor de călători în revizie tehnică generală sau în reparații planificate, anul acesta.

Noile reguli au fost adoptate de Ministerul Transporturilor, la solicitarea companiilor de transport. Decizii similare au mai fost luate în ultimii 8 ani.

Reprezentații CFR Călători au precizat pentru Știrile TVR că măsura a fost necesară pentru a avea suficiente vagoane disponibile în perioada sărbătorilor pascale și a sezonului estival.

Măsura nu pune în pericol siguranţa circulaţiei şi este în conformitate cu reglementările existente în domeniul întreţinerii parcului şi siguranţei circulaţiei. Asemenea ordine au mai fost date începând cu 2014„, au precizat reprezentații companiei.

În plus, sunt necesare vagoane pentru transportul refugiaților.

Sindicaliștii susțin însă că amânarea reviziilor și a reparațiilor este o consecință a subfinanțării căii ferate, iar măsura poate avea consecințe nefaste.

Cătălin Deacu, jurnalist TVR:La revizia de vagoane CFR Grivița din nordul Capitalei sunt zeci de vagoane care așteaptă de multă vreme să fie modernizate sau să intre în reparații„.

Sindicaliștii susțin că reviziile și reparațiile ar trebui realizate la timp și în contextul în care locomotivele și vagoanele sunt uzate și au în medie peste 30 de ani vechime.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă