Vacile din Danemarca "dansează" de bucurie la venirea primăverii

În Danemarca, ieșitul vacilor la pășune odată cu venirea primăverii este un adevărat eveniment, nu doar pentru animale. Peste 130 de mii de oameni au mers la ferme că să fie martori la așa-numitul "dans de bucurie" al văcuțelor care ies din nou la soare.

12 Aprilie 2022, 11:46 (actualizat 12 Aprilie 2022, 11:48) Știrile TVR |
Văcuțele din Danemarca dansează
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

După o iarnă lungă în care s-au privit doar una pe alta și tavanul fermelor, ziua când porțile s-au deschis și au putut ieși din nou la pășune le-a făcut pe vacile din Danemarca să sară în sus de bucurie.

Svend Brodersen, director de fermă: "O vacă are multe sentimente şi se poate bucura la fel ca noi. Ştie foarte bine când vine primăvara, când zilele sunt mai lungi şi aud că se lucrează la fermă aşa că îşi dau seama că urmează să fie lăsate la iarbă proaspătă."

În fiecare an, în aprilie, fermele organice din țara nordică vestesc primăvara și lasă vacile libere. Evenimentul, intitulat Okodag, "Ziua Organică", este extrem de popular și anul acesta peste 136 de mii de oameni au mers la ferme să împărtășească bucuria animalelor.

Entuziasmul spectatorilor a fost cu atât mai mare cu cât s-a acumulat. Este pentru prima oară după 2019 când au putut asista la acest eveniment, anii trecuți fiind anulat din cauza pandemiei.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TIMP LIBER
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 26°C 26°C
CLUJ 20°C 24°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 25°C 27°C
BRASOV 24°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI