Vaccinul chinezesc Sinovac, evaluat de Agenția Europeană a Medicamentului. Cozi la administrarea vaccinului Johnson&Johnson în Polonia

4 mai 2021, 21:10

Danemarca renunță la vaccinul Johnson & Johnson după ce a renunțat și la AstraZeneca. Este prima țară din Europa care a luat această decizie, în pofida faptului că cele două seruri au fost aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului. Autoritatea sanitară daneză nu a autorizat vaccinul Johnson &Johnson din cauza identificării unor efecte secundare importante, cum ar fi un tip rar de tromboză după injectare. În Danemarca, vaccinarea va fi încetinită cu o lună de zile după această decizie.

O situație diferită este în Polonia. Mii de oameni au stat la coadă, în ploaie, ca să se vaccineze cu Johnson &Johnson. Singura condiție a fost să aibă peste 36 de ani.

Între timp, vaccinul chinezesc Sinovac este analizat de Agenția europeană a medicamentului, care a inițiat procedura de revizuire continuă. Un prim pas spre o eventuală autorizare în UE a acestui ser.

Vânzări peste estimări- 26 de miliarde de dolari- va avea în acest an grupul Pfizer Biontech pentru vaccinul său antiCovid. Costul și profitul brut sunt împărțite egal de companiile americană și germană, care fabrică produsul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite