Vaccinul anti covid încetinește rata de infectare, arată studiile israeliene

18 ianuarie 2021, 21:46

Studiile realizate în Israel, cea mai avansată țară în ceea ce privește campania de vaccinare, arată că la 14 zile de la administrarea primei doze rata de contaminare scade cu 33 la sută.

Și în Germania autoritățile au înregistrat această tendință în urma administrării vaccinului.

Jens Spahn, ministrul german al Sănătăţii: Observăm o scădere atât în numărul infectărilor, cât şi al ocupării secţiilor de terapie intensivă, unde se află cu 10-15 procente mai puţini pacienţi cu COVID-19, raportat la vârful pandemiei, observăm că lucrurile se îndreaptă în direcţia bună.

Autoritățile germane au decis, ca măsură complementară vaccinării, să intensifice secvențierea în laboratoare, pentru trasarea posibilelor mutații ale virusului.

În Franța autoritățile au început campania de vaccinare a seniorilor de peste 75 de ani, care se ridică la cinci milioane de persoane.

În Austria, cancelarul Sebastian Kurz a făcut apel la Agenția Europeană a Medicamentelor să urgenteze aprobarea vaccinului Astra Zeneca pentru ca eficiența campaniei de vaccinare să fie cât mai mare.

Sebastian Kurz, cancelar al Austriei: Agenţia Europeană a Medicamentelor are toate datele de la Astra Zeneca încă de pe data de 12 ianuarie, iar acum e nevoie de o decizie rapidă, bazată, desigur, pe ştiinţă. Asta pentru că Astra Zeneca ar putea livra în jur de două milioane de doze doar pentru Austria, ceea ce ar însemna o mare schimbare în succesul vaccinării populaţiei.

Liderii Uniunii Europene urmează să discute pe data de 21 ianuarie propunerea Greciei de eliberare a unui așa-numit pașaport de vaccinare.

Ideea are susținerea Germaniei, însă deocamdată președintele Consiliului European, Charles Michel, a spus că aceasta ar putea avea aplicabilitate peste câteva luni, când numărul persoanelor vaccinate va fi suficeint de mare la nivelul Uniunii Europene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă