Vaccinarea sau testarea obligatorie pentru angajații din Sănătate, Educație, Ordine Publică. Propunerea lui Nelu Tătaru, consilierul premierului, este pe masa Guvernului

15 septembrie 2021, 11:14

Propunerea fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a fost deja înaintată premierului, va fi discutată în Guvern și în Comitetul Național pentru Situații de Urgență în cel mai scurt timp posibil, în condițiile în care valul 4 este tot mai agresiv, a transmis Diana Brâncuș, pentru Telejurnal.

Fostul ministru a propus să fie introdusă obligativitatea fie a vaccinării, fie a testării pentru personalul din sectoarele esențiale, precum Sănătate, Educație, pentru pompieri, polițiști sau jandarmi. Totodată, și pentru persoanele care au probleme cu imunitatea – vârstnicii, bolnavii de cancer sau cei imuno-deprimați.

Se ia în calcul ca pentru cei care refuză să fie testați sau vaccinați să se interzică dreptul la muncă, deoarece aceștia ar fi un pericol pentru ceilalți, în condițiile în care varianta Delta a noului Coronavirus este foarte contagioasă și poate duce la forme mult mai grave.

În acest moment, obligativitatea vaccinării nu este permisă de Constituție, așa că specialiștii caută o soluție astfel încât această propunere să nu cadă la Curtea Constituțională.

Fostul ministru mai spunea că, în opinia sa, ar trebui să se renunțe la tombole și la premii pentru cei care se vaccinează, iar acei bani să fie folosiți pentru testele care ar urma să fie făcute în sectoarele esențiale.

Nelu Tătaru, consilierul onorific al premierului: „Tot ce înseamnă structuri esențiale în acest moment, care intră în contact direct cu cetățeanul, dacă ne gândim la școli, spitale, organele de ordine, sunt cele care intră în contact permanent cu cetățeanul. Se propune acest lucru în contextul în care avem o creștere, de două zile am avut o dublare a numărului de cazuri și o dublare a celui de decese și din 155 de copii, 10 sunt la Terapie Intensivă. Cred că este datoria noastră de a asuma și a face ceva ca să terminăm această pandemie”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite