Vaccinarea în lume: Germania relaxează restricțiile pentru cei imunizați, Slovacia coboară limita de vârstă la 16 ani, iar americanii vaccinați nu vor mai purta mască în exterior

Turiștii vaccinați cu ambele doze își vor putea face vacanța în Cipru fără nicio restricție. Începând cu 10 mai, străinii care dovedesc că sunt imunizați cu vaccinurile acceptate în Uniunea Europeană sau cu serul rusesc Sputnik nu mai au nevoie de test COVID negativ. În toată lumea se încearcă accelerarea campaniei de imunizare anti-COVID, iar mai multe țări au luat deja măsuri pentru ca vaccinații să își poată recăpăta din drepturi mai repede.

28 Aprilie 2021, 20:09 (actualizat 28 Aprilie 2021, 21:31) Știrile TVR |

În Germania se lucrează la un nou set de reguli ce se vor aplica vaccinaților. În mare, din ce se știe până acum, persoanele inoculate cu ambele doze vor putea merge, fără test negativ, la magazinele neesențiale, sau, la coafor, de exemplu.

MARKUS SODER, prim-ministru Bavaria: “Drepturile fundamentale nu sunt un lux. Ni se cuvin din naştere. Iar aceste drepturi trebuie redate cât mai repede. Singura soluţie, decisivă, e vaccinarea cu ambele doze”.

Pentru a vaccina cât mai mulți slovaci, guvernul a anunțat că de mâine se poate înscrie oricine pe listele de așteptare, cu condiția să aibă cel puțin 16 ani. Până acum, limita de vârstă era de 40 de ani.

Americanii vaccinați nu mai trebuie să poarte mască dacă participă la o mică reuniune în aer liber. Masca rămâne obligatorie și pentru vaccinați, dacă e vorba despre spații interioare sau la evenimentele exterioare cu mulți participanți, la meciuri, de exemplu.

JOE BIDEN, preşedintele SUA: “Concluzia este clară: dacă sunteți vaccinat, puteți face mai multe lucruri, în mai mare siguranţă, atât în aer liber, cât și în interior. Mai ales dacă sunteți mai tineri sau credeți că nu aveți nevoie de vaccin, acesta este un alt motiv excelent pentru a vă vaccina acum, acum. Da, vaccinurile sunt despre salvarea propriei vieți, dar și a vieții oamenilor din jurul tău. Sunt și despre a ne ajuta să ne apropiem de normal în viața noastră, de o viață mai normală”.

Comitetul Olimpic australian a anunțat că, pentru a nu împovăra sistemul public, a încheiat un acord cu o firma privată, astfel încât toți sportivii și personalul tehnic care se deplasează la Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie vaccinați.

MATT CARROLL, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Australia: “Sportivii vor fi testaţi cu 72 de ore înainte de plecare. Vor fi testaţi şi la sosirea la Tokyo. Când revin în Australia, vor sta 14 zile în carantină”.

Vaccinarea merge greu în Rusia; nu pentru că nu ar fi doze suficiente, spun autoritățile, ci pentru că cererea e la un nivel scăzut. Pentru a-i convinge pe ruși să se vaccineze, primăria Moscovei oferă vouchere de cumpărături, în valoare de 13 dolari.

Iar în Bahrain, cei vaccinați sunt primiți în moschee la rugăciune, dar cu respectarea distanței.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI