Vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani începe miercuri. Prima tranșă de vaccin anti-COVID sosește în România

Campania naţională de vaccinare
Campania naţională de vaccinare
24 ianuarie 2022, 15:08

Conform autorităţilor, vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor sosi pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Procesul de vaccinare a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani va începe în România în 26 ianuarie, iar dozele vor fi distribuite astfel:

Centrul Național de Stocare București: 42.000 doze;

Centrul Regional de Depozitare Brașov: 12.000 doze;

Centrul Regional de Depozitare Constanța: 12.000 doze;

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 12.000 doze;

Centrul Regional de Depozitare Craiova: 12.000 doze;

Centrul Regional de Depozitare Iași: 12.000 doze;

Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 12.000 doze.

Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped , prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național. Harta centrelor de vaccinare este disponibilă aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.

Începând cu data de 13 ianuarie, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, platforma electronică a permis programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, iar până astăzi, 24 ianuarie – ora 08.00, au fost înregistrate 3.355 astfel de solicitări.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite