Vaccinarea celor reprogramați se va face cu serul Moderna, pentru care rapelul este la 28 de zile

Vaccinarea celor reprogramați se va face cu Moderna
Vaccinarea celor reprogramați se va face cu Moderna
27 ianuarie 2021, 19:27

Coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a precizat, marți, într-o conferință de presă că în acest moment România are un deficit de 117.000 de doze de vaccin, astfel că din 28 ianuarie se amână cu 10 zile toate persoanele programate care deservesc activități esențiale și care nu au boli cronice sau nu au mai mult de 65 de ani.

Sunt 35.304 persoane care aveau programare inițială în perioada 28 ianuarie – 11 februarie și care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile.

În ceea ce privește reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esențiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor inițiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate inițial. CNCAV a formulat deja noile cerințe operaționale către Serviciul de Telecomunicații Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfășoare optim.

Toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înștiințate prin SMS și e-mail unde vor fi specificate noile date și intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail vor primi o nouă recipisă care conține noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare a recipisei în secțiunea „Programările mele”, direct în platformă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite