Vaccinarea anti Covid în cabinetele medicilor de familie a început timid

4 mai 2021, 20:50

Oficial, medicii de familie care s-au alăturat campaniei ar fi trebuit să poată vaccina chiar de azi dar, în unele cabinete, fie nu a fost dus serul, fie materialele necesare vaccinării au lipsit.

Peste 82 mii de doze de vaccin Johnson & Johnson au fost distribuite în ţară.

Dr. Gindrovel Dumitra, preşedinte Grupul de Vaccinologie, Societatea Națională a Medicilor de Familie: Va fi nevoie de timp, poate o săptămână, până când aceste lucruri se vor regla.

Valeriu Gheorghiță, coordonator Comitetul Naţional de Vaccinare: La nivelul fiecărui județ au fost activități mai bine efectuate și mai puțin bine efectuate sau nu s-a respectat calendarul transmis să putem începe cu toții pe 4 mai campania de vaccinare. De la Institutul Cantacuzino au fost distribuite circa 2500 doze de vaccin Johnson & Johnson către DSP București încă de saptămâna trecută.

Până la ora difuzării acestui material la Telejurnalul de la ora 20.00, conducerea DSP București nu a oferit niciun punct de vedere legat de situația vaccinării în cabinetele medicilor de familie.

Situaţia este diferită la Braşov. 21 dintre cei 74 de medici alăturați campaniei au început să vaccineze.

Dr. Andrea Neculau, director executiv DSP Braşov: Cei mai importanţi pentru noi sunt cei din mediul rural, unde într-adevăr e mai grea deplasarea şi acolo trebuie să ne concentrăm atenţia.

Peste 3000 de medici de familie au anunțat că vor vaccina în cabinetele lor.

Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie din București și Ilfov a analizat situația la Tema Zilei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite