Vaccinarea adolescenților, prioritate zero. În mai mult orașe din țară au fost organizate fluxuri de vaccinare fără programare destinate special tinerilor între 16 și 18 ani

29 mai 2021, 17:46

În comuna suceveană Calafindeşti, localnicii s-au adunat la caravana vaccinării. Mulți au primit serul chiar de la șeful DSU, Raed Arafat. Oamenii au avut de ales între vaccinul produs de Johnson & Johnson sau cel de la Pfizer.

Unii au venit la punctul de vaccinare cu microbuzele puse la dispoziție de autoritățile locale.

Județul Suceava se poziționează în continuare printre ultimele locuri din țară la vaccinare.

La Cluj, a fost creat câte un flux special pentru cei care au între 16 și 18 ani în fiecare centru din județ. Adolescenții trebuie să fie însoțiți de un părinte sau de tutorele legal și să aibă acordul acestuia.

Numai în municipiul Cluj-Napoca sunt 12 centre fixe care au de astăzi un flux destinat exclusiv adolescenților. Aceștia pot merge și fără programare să se imunizeze, dar în limita dozelor disponibile.

Autoritățile pregătesc și vaccinarea copiilor din categoria de vârstă 12 – 15 ani. Un centru pentru ei a fost amenajat în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 al Capitalei. Unii părinți au înțeles că imunizarea celor mici începe chiar de astăzi și au venit să semneze pentru ei.

Violeta Boerescu, purtător de cuvânt al Primăriei Sectorului 4: „Vaccinarea efectivă a acestor copii va începe în momentul în care autoritățile naționale competente vor emite toate instrucțiunile necesare urmare a deciziei Agenției Europene a Medicamentului”.

Centrul mobil are o capacitate de imunizare de 6.000 de copii pe lună și va fi deschis și pentru cei care nu locuiesc în sectorul 4.

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă