Vaccinarea împotriva COVID-19, între mituri și explicații științifice

Vaccinurile anti-covid care vor ajuta la imunizarea în masă a populaţiei, nu doar în România, ci şi în alte ţări, stârnesc optimism şi speranţă. Dar şi reticenţă şi îngrijorări. Oamenii au păreri împărţite, deşi specialiştii şi cercetătorii dau asigurări că nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării.

28 Noiembrie 2020, 20:32 (actualizat 28 Noiembrie 2020, 22:30) Știrile TVR |
Vaccinarea anti-COVID 19, între mituri și știință
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Atunci când vine vorba de vaccin împotriva Covid 19, principalele argumente ale celor care refuză imunizarea sunt următoarele: în primul rând, aceștia spun că nu doresc să fie cobai, în al doilea rând consideră că vaccinul nu este sigur, iar în al treilea rând se tem de eventuale efecte adverse.

Așa că autoritățile au în față, dincolo de problemele de logistică legate de campania de vaccinare, și problema legată de categoria celor neîncrezători.

Sunt și oameni reticenți din cauza termenului foarte scurt în care vaccinurile au fost produse. Cercetarea s-a bazat deopotrivă pe experiență și pe tehnici inovative, explică experții.

Efectele adverse reprezintă un alt motiv de îngrijorare.

Vaccinurile aliniate astăzi la start au tehnologii diferite de producere, dar și de stocare. Specialiștii spun că îngrijorarea potrivit căreia vaccinul va modifica ADN-ul oamenilor este total nefondată.

Comisia Europeană a semnat deja șase contracte care prevăd achiziția a sute de milioane de doze de vaccin pentru cetățenii Uniunii Europene.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI