Vaccinarea, extinsă în toate județele. De luni, imunizare în peste 300 de centre din țară

3 ianuarie 2021, 17:31

Planul de vaccinare anti-COVID prevede pentru etapa întâi 376 de centre de vaccinare.

Medicul Valeriu Gheorghiță dă asigurări că de luni vor funcționa cel puțin 90% dintre acestea.

Valeriu Gheorghiță susține că în depozite sunt vaccinurile necesare și crede că până la jumătatea acestei luni s-ar putea termina prima etapă. În prezent, cu actualul ritm de vaccinare, România este cam pe la jumătatea clasamentului în Uniunea Europeană. Specialiștii avertizează însă că trebuie mărită viteza.

De pe 27 decembrie și până acum, România a avut deschise 47 de centre de vaccinare.

Într-o săptămână, numărul cadrelor medicale care au fost imunizate a fost de aproximativ 13.200.

_______________

Distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare judeţ începe duminică, vaccinarea fiind astfel extinsă, începând de luni, în toată judeţele, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

„Începând de mâine, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României. Astfel, vor intra în activitate, la nivel naţional, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical şi personalul din centrele medico-sociale. Pentru buna desfăşurare a procesului de vaccinare, în cursul acestei zile începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare judeţ. Conform instrucţiunilor, direcţiile de sănătate publică judeţene şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate şi îl transmit, până în ora 13,00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparţin”, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

Centrul regional de stocare pregăteşte, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solicitărilor/programărilor primite şi o distribuie către DSP-uri şi către centrele de vaccinare.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite