Vaccinare cu iz de scandal în Belgia. Conflict între specialiștii în sănătate publică și asociațiile de protecție a datelor personale

Campania de vaccinare din Belgia a pus pe picior de război specialiştii în sănătate publică şi asociaţiile de protecţie a datelor personale. Acestea contestă un decret care permite stocarea de informaţii private referitoare la persoanele vaccinate. Contestatarii ameninţă autorităţile cu un proces în cazul în care vor elibera adeverinţe de vaccinare pentru acces în anumite spaţii.

05 Ianuarie 2021, 20:49 Știrile TVR |

Decretul regal care a stârnit atâtea controverse prevede înregistrarea datelor personale atât ale persoanei vaccinate, cât și ale celei care administrează vaccinul.

Autoritatea de protecție a vieții private a reacționat, atrăgând atenția asupra faptului că vaccinarea este voluntară și orice acțiune a statului de a cere dovezi de vaccinare pentru a permite accesul unei persoane într-un anumit spațiu este ilegală.

Specialiștii în sănătate publică spun că vaccinarea nu reprezintă finalul pandemiei și că trebuie păstrate măsurile de precauție de până acum.

Conflictul dintre specialiștii în sănătate publică și asociațiile de protecție a datelor personale riscă să ajungă în instanță.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 4°C 6°C
CLUJ 1°C 3°C
CONSTANTA 11°C 10°C
CRAIOVA 7°C 6°C
BRASOV 4°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI