Vaccinare anti-COVID-19. Premierul australian nu vrea să-și asume „riscuri inutile”

Scott Morrison
Scott Morrison
5 ianuarie 2021, 10:58

Morrison, care la începutul pandemiei a spus că Australia va fi un „lider” în materie de vaccinare, a dat de înțeles că țările cele mai afectate de virus, cum este Marea Britanie, au fost constrânse să autorizeze în regim de urgenţă vaccinurile anticoronavirus.

Într-adevăr, în timp ce multe țări au început deja vaccinarea populațiilor, autoritatea australiană pentru reglementare în domeniul farmaceutic nu se va pronunţa, probabil, în privinţa vaccinurilor mai devreme de o lună, iar primele doze nu vor fi probabil administrate mai devreme de sfârșitul lui martie, notează AFP.

„Australia nu este într-o situaţie de urgenţă ca Regatul Unit. Nu trebuie să facem rabat în privinţa măsurilor. Nu trebuie să ne asumăm riscuri inutile”, a declarat Morrison pe postul de radio I3AW.

Australia, în ansamblu, a reușit să controleze bine pandemia, dar recent în principalele două orașe ale ţării, Sydney și Melbourne, au apărut noi focare. În prezent în Australia sunt spitalizate circa 26 de persoane depistate ca purtătoare ale noului coronavirus.

Premierul Morrison a mai explicat marți că actualele campanii de vaccinare în masă din alte ţări vor furniza Australiei mai multe informaţii privind inocuitatea vaccinurilor decât testele clinice şi că, spre deosebire de cum se procedează în Marea Britanie, Australia va testa loturile de vaccinuri înainte de administrarea lor populaţiei.

Țara-continent cu 25 de milioane de locuitori prevede achiziția a aproape 54 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID-2019 dezvoltat de grupul britanic AstraZeneca şi Universitatea Oxford, din care 3,8 milioane de doze urmează să fie livrate la începutul acestui an.

Autorităţile australiene au încheiat de asemenea un acord vizând achiziționarea în cursul lui 2021 a 51 de milioane de doze din vaccinul produs de Novavax şi 10 milioane de doze din cel Pfizer/BioNTech.

 

 

sursa agerpres

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă