„Vaccinare și testare pentru învățare”. Ministrul Sorin Cîmpeanu cere din nou testarea anti covid a elevilor prin metode noninvazive și face apel la profesori să se vaccineze

14 aprilie 2021, 19:27

Procesul de predare-învățare a fost deficitar din fața calculatorului, iar la mulți elevi școala online n-a ajuns deloc.

Ministrul Educației cere din nou testarea elevilor cu teste noninvazive pentru a putea fi reluate cursurile față în față.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Sunt convins că, în scurt timp, INSP va reuși să analizeze și să introducă în metodologie aceste teste și orice tip de teste care au relevanță, care sunt folosite în alte state. Dacă cineva își închipuie că Franța sau Austria folosește aceste teste fără a avea relevanță, eu cred că se înșeală.

Eugen Ilea, vicepreședintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți: Avem nevoie de testare, avem nevoie de reîntoarcerea în bancă în format fizic. Testarea este una dintre soluții.

Pe lângă testare și respectarea măsurilor sanitare, ministrul Educației face apel la profesori să se vaccineze.

Peste 150.000 angajați din sistemul de învățământ s-au vaccinat împotriva COVID-19 până acum. Asta înseamnă 50% dintre cadrele didactice.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Am primit din ce în ce mai multe întrebări de la părinți. De ce copiii noștri trebuie să meargă la școală și să fie în fața unor profesori care nu s-au vaccinat? E o întrebare. Am spus că sunt multiple situații, interdicții medicale. Și au zis bun, atunci pot să predea online acei profesori nevaccinați.

Sindicaliștii cer prioritizare din nou la vaccinare pentru profesori.

Cornelia Popa Stavri, secretar general al FSLI: A fost atunci, în februarie, o așa-zisă prioritizare masivă, într-adevăr, pentru că nivelul de așteptare era foarte mare. Dar acum oamenii sunt programați, reprogramati, trimiși. Oamenii au refuzat AstraZeneca și vor Pfizer, și îi mai programează peste o lună.

„Vaccinare şi testare pentru învăţare” este noua campanie pornită de Ministerul Educației cu obiectivul clar de readucere în școli a elevilor și profesorilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite