Vacanţe pentru toate buzunarele. Topul celor mai ieftine sejururi plasează Grecia pe primul loc

21 iunie 2018, 11:18

Mâncarea şi cazarea sunt principalele repere pentru turişti când îşi aleg destinaţia de vacanţă. Iar pe litoral contează şi cum arată plaja. Dar şi cât trebuie să plătească pentru relaxare. Cum îşi petrec cel mai mult timp pe plajă, turiştii sunt nevoiţi să plătească pentru un şezlong 15 lei.

Litoralul românesc este însă un loc al extremelor.

“În Năvodari sau Mamaia, preţurile sunt comparabile cu cele din Grecia sau Spania, vorbim chiar de 1.000 – 1.500 de euro de persoană”, spune Raluca Hatmanu, director de comunicare al unei agenţii de turism.

Există totuşi şi variante mai ieftine pentru litoralul românesc precum Saturn, Cap Aurora sau Eforie, unde găsim tarife de 1.500 lei pe sejur sau, dacă vrem să schimbăm peisajul, mergem în Deltă într-un hotel plutitor cu aproximativ 700 de lei. Găsim însă destinaţii ieftine şi la vecini. Sau chiar mai departe.

Aceste destinaţii sunt populare şi pentru că se numără printre cele mai ieftine, iar preţurile sunt valabile dacă facem rezervarea printr-o agenţie de turism. Cele mai mici tarife pleacă de la 40 de euro de persoană pentru un sejur, iar când ne referim la Bulgaria sau Grecia nu avem incluse transportul şi masa. În Turcia, românii sunt obişnuiţi să meargă cu avionul, iar noutatea ultimilor ani este Egiptul.

Dacă vorbim de vacanţe pe care românii şi le planifică singuri, cele mai ieftine şi cele mai căutate destinaţii sunt cele care oferă, pe lângă momentele la soare, şi alte activităţi de relaxare. Cel mai ieftin este în Atena, unde zborul nu costă nici 100 de euro dus-întors. Una dintre cele mai sofisticate destinaţii este Nisa, unde deşi zborul costă 180 de euro dus-întors, tarifele de cazare sunt ceva mai ridicate, depăşesc întotdeauna 800 de euro. Plaja de alegeri e largă, pentru toate buzunarele.

„Putem economisi în medie 34% din preţul biletului dacă rezervăm un zbor cu 60 de zile în avans. De asemenea, biletele de avion sunt, în general, cele mai ieftine pentru călătoriile care au loc seara, iar dacă ne raportăm la ziua săptămânii, marţea este, în general, cea mai ieftină zi pentru zbor”, explică Mircea Giurcă, director momondo.ro.

Peste 65% dintre români preferă să-şi petreacă vacanţele la mare. Cei mai mulţi, în străinătate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă