Vacanţa se prelungeşte, din cauza vremii, în 20 de judeţe şi în Capitală

8 ianuarie 2017, 21:03

Pentru Şerban, ultimele zile de vacanţă înseamnă derdeluş. De când a nins, copilul îşi târăşte părinţii în Parcul Tineretului din Bucureşti, unde se dă cu sania până oboseşte.

Structura anului şcolar prevede aproape 9 luni de şcoală şi peste trei luni de vacanţă. Elevii din Bucureşti, dar şi mai multe judeţe din ţară vor rămâne acasă luni şi marţi, după ce autorităţile au decis să suspende cursurile din cauza gerului. În judeţele ocolite de vremea rea, copii se vor întoarce la cursuri pentru ultima parte a semestrului întâi. Timp de o lună, elevii vor recapitula materia şi vor susţine teze. Urmează apoi vacanţa dintre semestre, perioada 4 – 12 februarie. Semestrul al doilea începe pe 13 februarie şi se încheie pe 16 iunie 2017.

Vacanţa de primăvară este programată la finalul lunii aprilie, mai exact între 19 şi 30 aprilie. Dar cum prima zi de Paşte pică pe 16 aprilie, practic elevii vor fi liberi încă din 15 aprilie.

În perioada 10 aprilie – 11 mai sunt programate evaluările la clasa a doua, a patra şi a şasea. Examenele naţionale îi vor trimite pe elevii de clasa a opta şi pe cei de clasa a XII-a mai repede în vacanţă, ca să aibă timp să recapituleze materia.

Evaluarea Naţională este programată după jumătatea lunii iunie. Pe 19 şi 21 iunie. Rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie. De partea cealaltă, bacalaureatul ia startul pe 6 iunie şi se încheie pe 30 iunie. Rezultatele se vor afişa pe 5 iulie.

Pentru cei care nu sunt în ani terminali, vacanţa mare începe pe 17 iunie şi se termină pe 10 septembrie. Anul şcolar 2017-2018 va începe pe 11 septembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă