Vacanțe compromise de compania TAP. Pasagerii blocați în Lisabona au ajuns acasă cu 24 de ore întârziere

După ce le-a anulat zborul către casă, compania portugheză TAP a găsit o soluţie şi i-a trimis acasă pe români. Epuizaţi de orele de aşteptare în aeroportul din Lisabona, oamenii au ajuns joi seară în Bucureşti. Au fost afectaţi şi pasagerii cu bilete pentru zborul spre Lisabona. Unii au plecat pe alte rute, alţii vor pleca vineri, tot cu TAP Portugal.

 

07 Septembrie 2017, 07:49 (actualizat 07 Septembrie 2017, 23:38) |
Pasagerii blocați în Lisabona au ajuns acasă după 24 de ore
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Pasagerii ar fi trebuit să ajungă la Bucureşti miercuri seară, cu o aeronavă a companiei TAP Portugal.

După ore de aşteptare, li s-a spus că zborul a fost anulat din cauza unor probleme tehnice. Au ajuns acasă după aproape 24 de ore.

Aeronava TAP Portugal era aşteptată noaptea trecută pe Henri Coandă de alte sute de persoane care aveau bilete pentru Lisabona.

Un incident similar a avut loc şi acum o săptămână. Atunci, două curse ale companiei TAP Portugal către Bucureşti au fost anulate. Aproximativ 100 de turişti români au stat două zile în aeroport.

ACTUALIZARE 19.15 În cele din urmă, compania portugheză a reușit să găsească o aeronavă care să-i aducă acasă pe românii care trebuiau să ajunga încă de azi-noapte. Daniel Coman a transmis de la Aeroportul Henri Coandă, pentru Telejurnalul de la ora 19.00.

ACTUALIZARE Turiștii urmau să se întoarcă din Lisabona în Bucureşti, însă zborul companiei TAP Portugal a fost anulat. Românilor li s-a promis că vor pleca spre București în câteva ore. Compania TAP Portugal a organizat o cursă specială către București, cu plecare la ora 13.00 (ora locală) din Lisabona, care va transporta pasagerii zborului anulat joi dimineață.

Dintre cei 175 de pasageri ai cursei anulate, un număr de 16 au plecat deja spre România pe alte rute de zbor, restul urmând să se îmbarce în cursa specială pusă la dispoziție de compania TAP Portugal. Echipa mobilă a misiunii diplomatice rămâne pe aeroportul din Lisabona până când toţi cetăţenii români vor fi îmbarcaţi spre România” se arată într-un comunicat MAE.

ACTUALIZARE Avem un prim grup de 14 cetățeni români care s-au întors în România pe rute alternative. Restul grupului urmând să fie îmbarcat la bordul unei curse directe pusă la dispoziție de compania TAP” - Paul Ciocoiu, purtător de cuvânt MAE

Compania TAP face demersuri pentru aranjarea unei curse directe Lisabona – București. Urmează să avem confirmarea, în jurul orei 11.00 – 12.00. Avem o echipă consulară care a stat toată noaptea și este și acum în aeroporul din Lisabona, ne-am asigurat că cetățenii români au primit hrană, apă și pături.” – Paul Ciocoiu, purtător de cuvânt MAE.

Probleme au fost şi la Otopeni, unde 254 de pasageri urmau să decoleze la 07.00 spre Lisabona, dar cursa a fost anulată.

Cei 254 de pasageri care urmau să plece spre Lisabona au început să primească vauchere pentru alimente. Începe procedura de rerutarea a acestor pasageri pe alte curse ale altor companii, astfel încât ei să ajungă la destinație. ” - Valentin Iordache, purtător de cuvânt Aeroporturi București.

Pasagerii pot cere compensații de la compania aeriană pentru întârziere.

O aeronavă aparținând companiei TAP Portugal, în care se aflau și peste 100 de cetățeni români, trebuia să decoleze de la Lisabona către București, la ora 7.00.

Reprezentanții companiei aeriene au invocat probleme tehnice. Turiştilor români li s-a promis că vor pleca spre Bucureşti peste câteva ore.

Întrucât aeronava TAP Portugal nu a mai decolat azi-noapte spre România, a fost anulată şi cursa aceleiaşi companii de la Bucureşti către Lisabona.

Deocamdată, pasagerii de pe Otopeni aşteaptă să vadă dacă pot ajunge la Lisabona cu alte curse.

Aceeaşi situaţie a fost semnalată şi în urmă cu o săptămână. Atunci, două curse ale companiei TAP Portugal către Bucureşti au fost anulate şi cei aproximativ 100 de turişti români au stat două zile în aeroport.

Situaţia a ajuns în atenţia guvernului de la Bucureşti, iar premierul Mihai Tudose l-a revocat pe consulul de la Lisabona pentru modul în care a gestionat situaţia.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) protestează din nou față de modul neprofesionist în care funcționează TAP Portugal în relația cu România și subliniază că pasagerii cursei București-Lisabona, anulate joi, vor primi asistență de la Airhelp, liderul mondial în obținerea compensațiilor pentru pasagerii afectați, conform Agerpres.

"ANAT protestează din nou față de modul neprofesionist în care funcționează TAP Portugal în relația cu România. A trimis un protest și data trecută, și la companie, și la ambasadă. Airhelp, liderul mondial în obținerea compensațiilor pentru pasagerii afectați, deja lucrează pentru cei afectați în 27 și 28 august. Are multe cazuri și pasagerii vor primi câte 400 de euro fiecare. Îi va prelua și pe cei de acum", precizează reprezentanții ANAT.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 12°C
IASI 10°C 11°C
CLUJ 7°C 10°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 9°C 11°C
BRASOV 9°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI