Vacanța rămâne doar un vis. Salvarea turismului: voucherele de vacanță

22 aprilie 2020, 20:50

Românii nici nu mai visează la vacanţe, în această perioadă. Fie le-au scos complet de pe lista dorinţelor, fie îşi propun să le facă pe distanțe foarte scurte, cu mașina, în locuri puțin aglomerate.

Iar specialiștii în turism vorbesc de o schimbare pe termen lung la care ne vom adapta cu toții.

Hotelierii din România speră că, odată cu ridicarea restricțiilor, vor putea să își revină și să recupereze măcar o parte din pierderi.

Chiar dacă turismul va fi reluat și oamenii vor începe să circule, rămâne încă problema pachetelor deja vândute. Așa că autoritățile discută despre două variante.

Una dintre soluțiile luate în calcul de Guvern este eliberarea unor cerficiate care să prelungească cu 18 luni posibilitatea clienților de a utiliza pachetele de servicii deja cumpărate.

Cea de-a doua, garantarea de către stat a tuturor pachetelor de servicii pe care acum agențiile de turism nu le pot plăti înapoi clienților.

Autoritățile au lansat astăzi un formular unde agențiile de turism pot înscrie online toate serviciile vândute, dar de care turiștii nu au beneficiat.

Potrivit raportărilor operatorilor economici, suma pachetelor vândute este de 50 de milioane de euro. După ce vor fi introduse toate datele în sistem, autoritățile estimează că suma se va ridica la aproximativ 70 de milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani