Uzura face ravagii printre cele peste 120 de grupuri tactice de batalion rusești din Ucraina, potrivit oficialilor britanici

Foto: Wikimedia Commons via MVS
Foto: Wikimedia Commons via MVS
2 mai 2022, 16:15

„Unele dintre cele importate unităţi din Rusia, inclusiv trupele aeropurtate (VDV), au suferit cele mai înalte niveluri de uzură. Probabil că reconstrucţia forţelor ruse va dura ani”, se mai arată în comunicat, potrivit CNN.

Un fost comandant NATO spune că pierderea fără precedent în rândurile ofițerilor ruși de top a fost rezultatul „incompetenței uimitoare” a armatei ruse, relatează BBC.

Vorbind duminică la postul de radio american WABC 770 AM, amiralul James Stavridis a spus că eforturile armatei ruse în Ucraina au înregistrat o „performanță proastă până acum”, amintind că Rusia a pierdut cel puțin o duzină de generali de top în ultimele două luni.

Fostul comandant suprem aliat al NATO pentru Europa a criticat Rusia pentru că a „masacrat” civili ucraineni și a comis crime de război în timpul „invaziei ilegale a unui vecin”.

Stavridis a declarat că, din câte cunoaște, nu a existat până acum, în toată istoria modernă, o pierdere atât de mare de generali.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă